Tur til Japan. Ski og sightseeing. 6 mann. 15 dager. Erik, Rune, Ståle, Lars Erik, Håkon og Tommy

torsdag 14. januar 2010

Flere tips fra Christian i Tokyo

Fiskemarkedet er veldig spennende og dere bør være der 06:30 eller 07:00. Se kartet jeg har lagt ved for noen tips. Anbefaler varmt å spise sushi på Daiwa Sushi (大和寿司). Forsøk å være der før kl. 07:30 for å unnga den verste køen, men dersom det er kø er det bare å smøre seg med tolmodighet. Sushien her er noe av det aller beste du finner. Bestill menyen til JPY 3500.

Tipser om følgende restauranter

* Gonpachi (http://www.gonpachi.jp/en/casual/home/index): Trivelig izakaya som har beholdt en gammel stil og den mest kjente av dem ligger i Nishi Azabu. Kjempebra uformell og livlig atmosfære. Gonpachi har en variert meny og er kjent for å lage egne soba nudler. Anbefaler å teste grillspydene, spesielt "special skewers". Betjeningen er vant til utlendinger og burde skjønne engelsk. Stedet har engelsk meny (vedlagt) og jeg tipper en middag med drikke vil koste ca. NOK 300 - 400,-. Kort vei til kuule barer i Nishi Azabu dersom man vil dét eller Roppongi dersom man vil skikkelig utpå.

* Toraji (http://www.ebisu-toraji.com/shop/gin6.html): Bra yakiniku (koreansk BBQ) der man griller selv på bordet. Veldig hyggelig betjening i Ginza og det er nokså rimelig også. Toraji har engelsk meny også. Anbefaler å bestille "Toraji moriawase" (assosiert storfekjøtt til JPY 3500), "goma sarada" (salad med sesamfrødressing til JPY ~800) og "hotate batayaki" (kamskjell til JPY 100) og "iberico buta" (Iberico svin til JPY 1300). Dette holder nok til to personer, men det er bare å kjøpe "harami" (storfe til JPY 1100) og spiser så lenge magen har plass. Etter middag her kan man gå i Ginza langs togskinnene og se på livet.

* Sushizanmai: Veldig rimelig kjedesushirestaurant i Ginza, men den er skikkelig bra og er åpent 24 timer i døgnet. De har engelsk meny og betjeningen er godt vant med utlendinger. Sushien er av skikkelig god kvalitet og det hender de tar helt fersk fisk opp fra akvariet og tilbreder denne. Når bjella ringer er det bare å bestille. Anbefaler "kinemedai" (en slags uer på spesialmenyen), "chu-toro" (feit tunfisk), "engawa" (flyndrevinge), "aji" (liten blank fisk :), "uni" (kråkebolle). Det hender også de har hval og det kan være moro å prøve enten som sushi eller sashimi. "kujira sashimi de onegaishimasu", sier man og så får man dersom de har. Jeg pleier å betale NOK 150,- når jeg spiser godt her, men da uten alkohol. Øl koster JPY 700, men det kan være moro å prøve sake også. Si "sake no osusume kudsai" så får man anbefalt sake.

* Gogou (http://www.d-finger.com/?page_id=17): Dette er min favorittizakaya og den ligger i Kagurazaka - en gammel geishatown i Tokyo. Områder er helt fantastisk artig med tanke på alle smågater, butikker, restauranter, templer, mm. og enkelte av bakgatene er som å være i Kyoko. Jeg anbefaler følgende:

* 刺身の盛り合わせ (sashimi no moriawase) - Sashimikombinasjon
* つぼ鯛 (tsubodai) - Grillet uer (fantask...)
* 地鶏のタタキ (jidori no tataki) - Lett grillet / nokså rå kylling
* 牛肉の串焼き (gyuniku no kushiyaki) - Biff grillspydd
* 鉄トマト (tetsu tomato) - Tomatsuppe laget på minigrill ved bordet
* 桜肉馬刺身 (sakuraniku basashi) - Sashimi av hest

Disse har ikke engelsk meny, men andre nordmenn har dratt hit på egenhånd og har hatt det veldig fint. Tipper et måltid med drikker kommer på ca. NOK 300,- pr. person.

* Ukai-tei (http://www.ukai.co.jp/ginza/): Luksus japansk biff teppanyaki som er verd å prøve når man først er i Japan selv om det koster litt. Stedet har én Michelinstjerne, men er ikke ekstremt dyrt. Menyene er fra JPY 16,800 for en 8-retters avhengig av hvor mye hummer og hva slags kvalitet på kjøttet man vil ha. Jeg anbefaler å kjøpe noe annet enn Kobe biff siden det er uforholdsmessig dyrt i forhold til kvaliteten etter min mening. Utenfor Japan er nok Kobe biff mest kjent, men i Japan har man også kjent storfe fra Saga, Sanda, Matsuzaka, etc. Ukai-tei har også en helt super vinliste dersom man har lyst til å dra på litt, men vinene de har fra glass er helt topp for de fleste. inkl. meg selv. Menyer finnes på engelsk og alle i betjeningen snakker engelsk.

Jeg har plassert stedene over på et Google kart:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=106562793205391574729.00046196d9bdacbf2aa51&ll=35.671522,139.765534&spn=0.031238,0.030813&z=15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Bidragsytere